top of page

אודותיי - עינת אספורמס

ניתן ליצור עמי קשר בטלפון 054-3009272 ובמייל einates@gmail.com 

או לכתוב הודעה בתיבה בצירוף כתובת מייל וטלפון ובסיום ללחוץ על "שלח"

הקליניקה ממוקמת בת"א בשכונת שיכון דן, בקרבת אוניברסיטת ת"א, רמת החייל וקניון איילון. בקרבת הקליניקה תחבורה ציבורית נוחה. 

ההודעה נשלחה

פסיכולוגית רשומה בפנקס הפסיכולוגים (מ.ר.120321), בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה וסוציולוגיה מאוניברסיטת ת"א ותואר שני בפסיכולוגיה קלינית מהאוניברסיטה העברית (בהצטיינות). בנוסף בוגרת התכנית ללימודי גשטאלט גוף-נפש באוניברסיטת ת"א.  

את הניסיון הטיפולי שלי רכשתי במגוון מוסדות טיפול בינהם:

  • מרכז "הדספייס" לטיפול פסיכולוגי קצר מועד

  • מרפאת ילדים ונוער "ניצנים" בבי"ח אברבנאל

  • מחלקת נוער בבי"ח אברבנאל

  • המרפאה לבריאות הנפש לילדים ונוער בבי"ח איכילוב

  • השירות הפסיכולוגי החינוכי - ירושלים וגבעתיים

  • מועדון שיקומי לטיפול בנפגעי נפש בקהילה - עמותת "אנוש"

  • בנוסף אני עוסקת בייעוץ למנהלים ולארגונים שונים וכן בהנחיית קבוצות. 

    אני מטפלת בקליניקה בת"א במבוגרים ובני נוער וכן מקיימת הדרכות להורים. אני מאמינה שטיפול מוצלח מתרחש כשיש כימיה טובה בין המטופל למטפל וכי שניהם ביחד מתאימים את אופן וגישת הטיפול כך שתתאים לצרכים ולהעדפות המטופל. אני נוהגת להקדיש את המפגשים הראשונים להיכרות משותפת ביננו ובסיומם נחשוב על אופן העבודה המשותפת. 

    גישת הטיפול שלי

    אני עובדת בגישה אינטגרטיבית, שהיא שילוב של מספר גישות וטכניקות טיפוליות פסיכודינמיות וכן קוגניטיביות התנהגותיות (CBT). הטיפול כולל הבנה של דפוסי התנהגות וחשיבה שהמטופל סיגל לאורך חייו, אשר משפיעים על תפקודו היומיומי, פוגעים במערכות יחסים וכן במצב רוחו. לצד הבנת דפוסים אלו והסיבות להם, אחת ממטרות הטיפול היא חיבור של הנושאים המדוברים בטיפול למציאות – זו המתרחשת בקשר הטיפולי והמציאות היומיומית. ההנחה היא שהבסיס ליצירת שינוי באמצעות הטיפול הוא שילוב חשוב בין הגעה לתובנות חדשות ומעמיקות, לבין חוויית חוויות שונות מאלו שהמטופל רגיל אליהן. באופן כזה הטיפול מסייע לרכוש בהדרגה דפוסי חשיבה והתנהגות גמישים יותר ומסתגלים יותר.

    אני רואה בטיפול הזדמנות ייחודית שבה מתאפשרים מרחב חשיבה על העולם הפנימי והחיצוני והתפתחות נפשית. הטיפול יכול להיות ממושך או קצר וממוקד, בהתאם למקרה. ישנם מטופלים שמגיעים סביב נושא ספציפי וישנם שלא מגדירים בהכרח מוקד מסוים.

    אנשים רבים מרגישים צורך להתכונן לטיפול ולדעת על מה ידברו. לעומת זאת ישנם נושאים או תחושות שאנשים חשים לעיתים כי אין זה לגיטימי להעלותם בטיפול. אני מזמינה מטופלים להעלות כל נושא או תחושה שעולה במהלך המפגש. זה יכל להיות חלום שחלמו, שיר שהתנגן, מחשבה או אסוציאציה שעלתה בראשם ואולי נראית לא רלוונטית. אלו לעיתים יכולים להוות בטיפול "חלון לנפש" ולאפשר תהליכים טיפוליים משמעותיים. 

    bottom of page